Buitenschoolse Opvang

Voor de kinderen die op de basisschool zitten bieden wij buitenschoolse opvang aan.  Vanaf 7.30 u kunnen de kinderen bij ons terecht op de voorschoolse opvang. Voordat de school begint kunnen de kinderen in alle rust nog even spelen met andere kinderen. Wij brengen de kinderen dan om 8.30 uur naar de klas. De kinderen van het Montessori Kind Centrum gaan van 8.30 tot 14.15 uur naar school.

Van 14.15 tot 18.30 uur is de buitenschoolse opvang geopend. De kinderen worden dan opgevangen  in hun eigen basisgroep, die zich tussen de klaslokalen bevindt. Onze basisgroepen bestaan uit kinderen in de leeftijd van 4-12 jaar. De kinderen helpen elkaar bij de ontwikkeling naar zelfstandigheid. De oudere kinderen helpen de jongere kinderen en de jongere kinderen worden geïnspireerd door de oudere kinderen. Zij leren niet alleen mét elkaar, maar ook van elkaar door interactie.
 
De buitenschoolse opvang beschikt over een atelier, een theaterzaal en een keuken waar we onze kookworkshops geven. Daarbij gebruiken we ook de ruimtes tussen de klaslokalen in, de speelzaal, de danszaal en de centrale hal waar kinderen kunnen spelen. In de zomer maken we gebruik van onze eigen moestuin op het Zeeburgereiland. De kinderen kunnen dagelijks meedoen met diverse workshops en activiteiten, maar er is ook genoeg plek om te loungen en te kletsen met vrienden.

Op studiedagen en in vakanties is de buitenschoolse opvang open op maandag tot en met vrijdag van 7.30-18.30 uur.
Voor de opvang betalen ouders het geldende tarief voor de buitenschoolse opvang. 
 
Meer weten? Stuur dan een mail naar Astrid Simons via astrid.simons@partou.nl

Delen: